PRESENTATIES


ARCHITECT EN INTERIEURONTWERPER

Wat betekent aardgasvrij wonen voor een ontwerp? Hoe brengen we de aandachtspunten met betrekking tot aardgasvrij wonen vooraf in kaart? Wanneer is een warmtepomp wel of geen goede optie? Waar goed op letten bij een all-electric woning of appartement? Welke voordelen ontstaan er door infrarood verwarming als hoofdverwarming toe te passen bij een renovatie?

Speciaal voor u als architect en interieurontwerper verzorgen wij presentaties op maat, waarbij de bovenstaande vragen behandeld worden. En als u een concreet project in gedachte heeft dan kunnen wij in overleg met u onze presentatie hierop aanpassen!

DUURZAME VVE EN WIJKVERENIGINGEN

Steeds meer Wijkverenigingen en Verenigingen van Eigenaren hebben vragen over de praktische aanpak naar aardgasvrij wonen. Bijvoorbeeld in een situatie waarbij een blokverwarmingssysteem aan vervanging toe is of bij grote renovaties waarbij het niet meer gewenst is om nieuwe CV ketels te gaan plaatsen. Een warmtepomp is hierbij vaak niet wenselijk in verband met geluidsoverlast, of niet haalbaar in verband met de benodigde hoge isolatiewaarden die zonder ingrijpende bouwkundige maatregelen niet bereikt kunnen worden. Infrarood verwarming is in deze veel voorkomende context de beste aardgasvrije optie!

Speciaal voor grotere gezelschappen verzorgen wij regelmatig presentaties waarbij er uitgebreid aandacht wordt besteed aan praktijkvoorbeelden en de praktische toepasbaarheid van infrarood verwarming in appartementen en woningen.

VVE AARDGASVRIJ & AFSCHEID VAN DE WARMTEMETERS

Infrarood verwarming heeft voor VvE's met blokverwarming problemen een aantal bijkomende voordelen! Als de appartementen uitgerust worden met infrarood verwarming dan kan de blokverwarming afgesloten worden. De individuele appartementen beschikken vanaf dat moment immers over een eigen en onderhoudsvrij verwarmingssysteem. Indien gewenst wordt bij een VvE het positieve effect op de VvE begroting en het vervallen van de ieder jaar terugkerende warmtemeters en warmteafrekening problematiek in de presentatie opgenomen. De actuele onderwerpen Aardgasvrij en All-electric zijn overigens altijd een onderdeel van de presentatie.


Wilt u meer weten over onze presentaties? Neem vrijblijvend contact met ons op.